News > CMRB

08/11/2019

La quimioteràpia hauria de tenir en compte el grau d'envelliment del pacient

La quimioteràpia hauria de tenir en compte el grau d'envelliment del pacient
La quimioteràpia hauria de tenir en compte el grau d'envelliment del pacient

Amb l'envelliment, l'activitat de les cèl·lules mare sanguínies disminueix, fet que dona com a resultat un deteriorament en la hematopoesi (producció de sang) i una major susceptibilitat a la leucèmia. En el seu últim treball publicat a Nature Cell Biology, l'equip de la Dra. Florian a CMR[B] - IDIBELL investiga com l'envelliment afecta el microambient que sosté la funció de les cèl·lules mare sanguínies.

Els investigadors van demostrar que els vasos sinusoïdals són crítics per a preservar la funció de les cèl·lules mare sanguínies en la gent gran, i que els tractaments quimioterapèutics que destrueixen aquests vasos estan associats amb una manca de recuperació hematopoètica i una major taxa de mortalitat per envelliment.

En conjunt, les seves troballes mostren que el microambient pot tenir un impacte en la funció de les cèl·lules mare sanguínies en la gent gran, particularment en el context d'intervencions quimioterapéuticas específiques.

A més, els resultats impliquen que qualsevol intervenció dirigida a les cèl·lules canceroses hauria de considerar règims d'administració "específics en funció del grau d'envelliment" per la seva toxicitat sinusoïdal potencialment crítica en els ancians.

Les troballes de l'equip de Florian han estat destacades en la portada de l'edició de novembre de Nature Cell Biology. La figura mostra cèl·lules mare sanguínies (vermell) a prop de vasos sinusoïdals (blau).Enllaços relacionats
Haematopoietic stem cells in perisinusoidal niches are protected from ageing

© Centre de Medicina Regenerativa de Barcelona 2009-2020 - Nota legal - Política de cookies - Crèdits - Accessibilitat