News > CMRB

Una investigació del CMR[B]-IDIBELL és seleccionada per Stem Cell Reports entre les millors en el seu camp

Una investigació del CMR[B]-IDIBELL és seleccionada per Stem Cell Reports entre les millors en el seu camp
 

L'article d'investigació " Patient-Specific iPSC-Derived Astrocytes Contribute to Non-Cell-Autonomous Neurodegeneration in Parkinson's Disease ", coliderat per l'equip del Dr. Ángel Raya al CMR[B] i l'equip de la Dra. Antonella Consiglio a l'Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), ha estat seleccionat per la prestigiosa revista Stem Cell Reports per a ser part de la seva compilació anual " Best of ". L'estudi ha estat seleccionat en base al nombre de descàrregues per part dels lectors, criteri que els editors consideren la forma més imparcial d'avaluar l'interès en un treball específic.

En l'article presentat, els investigadors estableixen que les versions defectuoses d'unes cèl·lules del cervell humà anomenades astròcits estan relacionades amb l'acumulació d’?-sinucleïna, una proteïna tòxica característica de la malaltia de Parkinson. Aquests astròcits, derivats de pacients amb malaltia de Parkinson amb una mutació genètica que afecta les funcions de neteja de les cèl·lules, causen una major acumulació de toxines que els derivats d'individus sans. El treball, que va aparèixer en Stem Cell Reports el 10 de gener, suggereix un paper important de les cèl·lules glials en la malaltia de Parkinson i proposa noves dianes per desenvolupar teràpies.

" Stem Cell Reports Best of 2018-2019 " és un recull d'articles de Cell Press que destaca la investigació i les revisions de Stem Cell Reports, la revista oficial d'alt impacte de la Societat Internacional per a la Investigació de Cèl·lules Mare (ISSCR). Aquest número especial sempre es publica juntament amb la Reunió Anual de la Societat.

##Aquest treball va ser recolzat pel Consell Europeu de Recerca-ERC, el Ministeri d'Economia i Competitivitat d'Espanya, l'Institut de Salut Carlos III, AGAUR i el Programa CERCA / Generalitat de Catalunya.
© Centre de Medicina Regenerativa de Barcelona 2009-2020 - Nota legal - Política de cookies - Crèdits - Accessibilitat