Declaració institucional sobre l’ús d’animals d’experimentació

El Centre de Medicina Regenerativa de Barcelona (CMR[B]) s’ha adherit a l’Acord de Transparència en Experimentació Animal, promogut des de la Confederació de Societats Científiques d’Espanya (COSCE) amb la col·laboració de l’Associació Europea per a la Recerca Animal (EARA), el llançament del qual fou el 20 de setembre de 2016.

Som conscients que la recerca animal juga un paper fonamental en el coneixement dels mecanismes biològics que estan involucrats en les malalties i en el desenvolupament de tractaments mèdics. Sense l’ús d’animals, no disposaríem de la majoria de medicaments, antibiòtics, vacunes i tècniques quirúrgiques que s’apliquen en medicina humana i veterinària.

Una part del treball científic que es realitza al CMR[B] i que contribueix a la millora de la vida de les persones és gràcies a la utilització d’animals, per exemple en els estudis per a la regeneració i reparació cardíaques, en els assajos preclínics de les aplicacions de teràpia cel·lular i en la creació de models animals de malalties humanes.

El benestar dels animals d’experimentació és un tema fonamental per al CMR[B], així com ho és l’estricte respecte i el compliment de la legislació vigent sobre protecció d’animals utilitzats en experimentació i altres finalitats científiques, incloent la docència. El nostre objectiu és assolir els més alts estàndards de benestar animal, no només des del punt de la responsabilitat moral sobre els mateixos, sinó també perquè no es podria aconseguir ciència de qualitat sense benestar animal. La nostra experimentació animal compleix amb els estàndards legals i és revisada per un comitè ètic d’experimentació animal, que promou l’ús de mètodes alternatius, la reducció del nombre d’animals utilitzats, i el refinament dels procediments experimentals. Cap projecte d’investigació que requereixi l’ús d’animals pot començar sense la preceptiva avaluació ètica i l’autorització final per part de la respectiva autoritat competent.

El CMR[B] s’encarrega de garantir també que tant el personal a la cura dels animals com els investigadors involucrats en experimentació comptin amb la formació i els coneixements necessaris, i es compromet a proporcionar els recursos precisos per al correcte manteniment dels animals d’experimentació en el que es refereix a instal·lacions, manutenció, benestar, i atenció veterinària.


© Centre de Medicina Regenerativa de Barcelona 2009-2020 - Nota legal - Política de cookies - Crèdits - Accessibilitat