Preguntes més freqüents

 • Què són les cèl·lules mare humanes?

  Són cèl·lules que tenen la capacitat de diferenciar-se en els diferents teixits del cos humà. S'obtenen fundamentalment d'embrions (cèl·lules mare embrionàries) de teixits fetals com la de sang de cordó (cèl·lules mare fetals) i altres teixits adults (cèl·lules mare adultes).
 • Per què generen tant interès en la comunitat científica?

  Perquè podrien ser capaces de curar malalties en les que hi ha hagut en deteriorament o una mort cel·lular, com la diabetis, les isquèmies cardíaques o malalties degeneratives com el Parkinson.
 • Quin és el procés de descongelació d'un embrió?

  L'embrió es sotmet a incubacions amb medis especials que permeten recuperar la seva viabilitat. Aproximadament el 70-80% dels embrions congelats sobreviuen a la descongelació.
 • Quina és la garantia pel donant de que els seus embrions es destinen al projecte especificat?

  Els donants han de omplir un formulari per cada cas, en el que s'especifica que desitgen donar els seus embrions per al projecte d'investigació en qüestió. Aquest formularis queden en poder de l'Administració que prèviament ha de donar el consentiment per que el projecte es pugui dur a terme.
 • Treballa el BLCB en col·laboració amb algun centre sanitari?

  La col·laboració amb els centres de Reproducció Assistida és imprescindible per l'establiment de les línies cel·lulars a partir d'embrions donats per les parelles sotmeses a tractaments de fecundació in vitro.

  Per altra banda, les col·laboracions amb els centres de salut són necessàries per contemplar la possibilitat de tractaments clínics.
 • En quines línies de recerca us especialitzareu?

  En principi els estudis es centraran en la biologia del desenvolupament bàsica, la derivació de línies de cèl·lules mare embrionàries en condicions definides i la diferenciació d'aquestes dirigida cap a cardiomiocits i condrocits.
 • Treballarà el BLCB amb cèl·lules mare adultes?

  El BLCB es centra en les cèl·lules mare embrionàries, però no es descarta realitzar algun projecte per treballar amb cèl·lules mare adultes
 • Treballarà el BCLB en transferència nuclear?

  Es tracta d'una tècnica que la legislació actual no permet. Sembla ser que la llei de Biomedicina que s'aprovarà en els pròxims mesos ho permetrà. En quant aquesta tècnica sigui legal, es preveu que s'incorpori a les metodologies utilitzades en el centre.
 • Quins avantatges tenen les cèl·lules mare embrionàries respecte les adultes?

  Les cèl·lules mare adultes són més difícils d'obtenir i purificar així com de cultivar i amplificar en el laboratori. Per una altre part, les cèl·lules embrionàries han demostrat més plasticitat en la diferenciació a diferents tipus cel·lulars.
 • Quina és la situació de la investigació de les cèl·lules mare a Catalunya amb la resta de Espanya, la Unió Europea, els Estats Units i la resta del món?

  La creació del CMRB en un consorci a l'avantguarda de la recerca biomèdica, que englobarà una massa crítica d'investigadors experts provinents de centres de gran prestigi fora de les nostres fronteres, situa a Catalunya en una posició privilegiada en quant a recerca amb cèl·lules mare.
 •  

  La nostra missió és fer recerca en l'àmbit de les cèl·lules mare , la regeneració i el desenvolupament embrionari.

© Centre de Medicina Regenerativa de Barcelona 2009-2019 - Nota legal - Política de cookies - Crèdits - Accessibilitat